Vanliga frågor & Svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får. Är det något annat ni undrar över som vi inte tar upp här, kan ni höra av er till oss.
Uppgifter hittar ni under ”kontakt”.

Hur fungerar det med slutstädningen?

Hyresgästen ansvarar för att objektet är städat vid utcheckning. Vill hyresgästen köpa städtjänst har vi god kontakt med vissa städbolag som vi gärna rekommenderar. Vill hyresgästen boka städ är det bra att boka detta långt i förväg då helgpersonalen kan vara få på vissa städbolag.

Rekommenderade bolag:

Ama´s Allt i Allo
Klicka här för att läsa mer om städbolaget Ama´s Allt i Allo eller ring: 0733 – 52 20 94
Din Trejde Hand
Klicka här för att läsa mer om städbolaget Din Tredje Hand eller ring: 0704- 444726
När behöver jag betala min bokning?

Förskottsbetalningen/handpenningen betalas en vecka efter bokningstillfället. Resterande belopp plus depositionen betalas tre veckor innan ankomst.

Vad är depositionsavgift?

Depositionsavgift är en summa som återbetalas till hyresgästen efter att denne lämnar objektet i oskadat skick, städat samt i tid. Depositionsavgiften betalas senast tillbaka två veckor efter utcheckning.

Får jag ta med husdjur?

I vissa av våra hus får man ta med hund, detta ser ni i objektbeskrivningen. Gäller det andra husdjur måste detta kontrolleras med fastighetsägaren, samma gäller om man har fler än en hund. Hyresgästen ansvarar för att husdjuret är rumsren, snäll mot möbler & omgivning.

25 års gräns

För att hyra semesterboende av oss på Kobbar & Skär måste du ha fyllt 25. Det är aldrig tillåtet att fester i kobbar & skärs stugor.

Får vi lov att ta med en extrasäng?

Det är inte tillåtet att ta med extrasäng utan att få godkännande av förmedlaren. Denna fråga måste förmedlaren ta upp med respektive ägare utav fastighet. Om hyresgästen får godkännande att vara en person utöver antalet bäddar kan det innebära en skälig kostnad för hyresgästen eftersom det blir mer slitage samt mer vatten- & elförbrukning, detta framgår iså fall i bokningsbekräftelsen.

Vilken dag är incheckning & utcheckning?

Uthyrningsperioden är alltid lördag-lördag (med undantag av vecka 25) om hyresgästen & förmedlaren inte kommit överens om något annat. Vecka 25 som är midsommarveckan kan hyras midsommarhelg (tors-sön) eller hel vecka(lör-sön) beroende på objekt.

Ska jag ta med sängkläder?

Sängkläder & handdukar finns ej i våra objekt, vanligast är att hyresgästen medtager detta. Sängkläder & handdukar kan gå att hyra av oss eller eventuellt av fastighetsägaren vid förfrågan. Mejla oss angående detta så löser vi det alternativ som passar bäst för just det objektet ni är intresserade av.