Vanliga frågor & Svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får. Är det något annat ni undrar över som vi inte tar upp här, kan ni höra av er till oss.
Uppgifter hittar ni under ”kontakt”.

Hur fungerar det med slutstädningen?

Hyresgästen ansvarar för att objektet är städat vid utcheckning. Vill hyresgästen köpa städtjänst har vi kontakt med några städbolag som vi gärna rekommenderar. Vill hyresgästen boka städ är det bra att boka detta långt i förväg då helgpersonalen kan vara få på vissa städbolag.

Rekommenderade bolag:

Din Trejde Hand
Klicka här för att läsa mer om städbolaget Din Tredje Hand eller ring: 0704- 444726
När behöver jag betala min bokning?

Förskottsbetalningen/handpenningen betalas en vecka efter bokningstillfället. Resterande belopp plus depositionen betalas tre veckor innan ankomst.

Vad är depositionsavgift?

Depositionsavgift är en summa som återbetalas till hyresgästen efter att denne lämnar objektet i oskadat skick, städat samt i tid. Depositionsavgiften betalas senast tillbaka två veckor efter utcheckning.

Får jag ta med husdjur?

I vissa av våra hus får man ta med hund, detta ser ni i objektbeskrivningen. Gäller det andra husdjur måste detta kontrolleras med fastighetsägaren, samma gäller om man har fler än en hund. Hyresgästen ansvarar för att husdjuret är rumsrent samt snällt mot möbler & omgivning.

Övriga frågor

Privata stugor

Det finns privata saker i huset, ska det vara så?
Flera av våra stugor är ofta privata semesterstugor, där det ibland finns privata saker i skåp, lådor och ibland har stugägaren markerat en egen låda i frysen. Vi hoppas att alla ska ha förståelse för det.

25 års gräns

För att hyra semesterboende av oss på Kobbar & Skär måste du ha fyllt 25 år. Det är aldrig tillåtet att ha fester i Kobbar & Skärs stugor.
Midsommar hyr vi bara ut till familjer som önskar en lugn midsommar. 

Får vi lov att ta med en extrasäng för en till gäst?

Nej, det är inte tillåtet att ta med extrasäng för en extra person.
– Varför, det finns ju plats i huset för en extra säng?
– Jo för att fritidshusen är oftast inte anpassade för så många gäster, vad det gäller storlek på avlopp som snabbt kan bli fullt. Varmvattnet räcker inte, sopkärlen räcker inte, parkeringsmöjligheter fungerar inte, det kan vara många orsaker till att man inte får överskrida antalet gäster.
Detta gäller även barn. I vissa stugor kan ett barn under 3 år får vara med utöver det antal bäddar som angetts, men då måste detta bekräftas av stugförmedlingen. Hör gärna med oss, så ser vi vad vi kan göra. 

Vilken dag är incheckning & utcheckning?

Uthyrningsperioden är alltid lördag-lördag (med undantag av vecka 25 och vecka 26, om hyresgästen & förmedlaren inte kommit överens om något annat. Vecka 25 är midsommarveckan och hyrs hel lördag – söndag, 8 nätter. Vecka 26 gäller från söndag- lördag, 6 nätter.

Ska jag ta med sängkläder?

Sängkläder & handdukar finns ej i våra objekt, vanligast är att hyresgästen medtager detta. Sängkläder & handdukar kan gå att hyra av oss eller eventuellt av fastighetsägaren vid förfrågan. Mejla oss angående detta så löser vi det alternativ som passar bäst för just det objektet ni är intresserade av. Täcke och kuddar finns samma som antal bäddar. Observera att våra lakan tvättas hemma och torkas ute om vädret tillåter för att spara på miljön.

Turista Hållbart

För oss på Kobbar & Skär känns det viktigt att verka för ett hållbart samhälle. På denna sida presenterar vi våra egna smultronställen på Orust & Tjörn. Genom att rekommendera lokala livmedelsproducenter, restauranger, hantverkare och småföretagare hoppas vi att ni som besökare hittar så mycket spännande och intressant att ni knappt behöver lämna öarna under er semester. Då har både vi och ni – och vår miljö dragit en vinstlott. Vi kan nästan garantera att ni kommer få stora upplevelser/goda smakminnen och ett varmt välkomnade när ni besöker våra duktiga och skickliga lokala småföretagare samtidigt som ni också verkar för en hållbar turism.