Privat tomt med vidunderlig utsikt!

6+2 bäddar, Stillingsön – Objekt ST1015

”Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin”

(Mats Paulson)

Helg eller korttidsboende!
Huset går att hyra under en weekend, vecka eller korttidsboende 2019. Priser från 2 900.- beroende på hur många ni är och hur länge ni vill bo. Kontakta oss för prisuppgift.

 

”Doft av varma tallbarr, måsarnas skri & glitter i havet!

  • Fantastisk utsikt
  • Stor insynsskyddad tomt
  • 200 meter promenadväg ner till den anrika gamla badorten Stillingsön
  • Max 8 personer

Högt beläget på Stillingsön ligger detta idylliska hus med gäststuga. Här får ni inte bara en panoramavy över farleden, utan också en insynsskyddad trädgård med grönska och berg. Här råder även ett lugn som är svårt att få på andra platser.

Utsikten med den fina stora stenen ligger bara några meter från huset och är perfekt att sitta ned en stund på och kika på förbiglidande båtar och fartyg. Huset och platsen kallas för Skansen just på grund utav den ljuvliga utsikten. Det gula huset med tillhörande gäststuga ligger på en stor gammaldags tomt som har både syrenberså, liten gräsmatta och gränsar till en ett skogsparti. Tomten är dock inte bra för de allra minsta barnen, eftersom den är ganska brant på sina ställen.

Nedervåningen

När ni går in i stora huset har ni det helkaklade badrummet direkt till höger med dusch, tvättmaskin, WC och handfat. Till vänster ligger den rymliga hallen och går ni vidare kommer ni in i det stora allrummet/sällskapsrummet som har klassiska möbler, perfekt för sällskapsspel och umgänge samt husets tv.
Från sällskapsrummet når ni matsalen. Här kan man duka långbord ( iläggsskivor finns). Sitt upp till åtta personer runt bordet och kan någon av sällskapet spela piano så be dem spela en låt

Gå vidare till glasverandan och här finner ni en vidsträckt utsikt över havet. Den charmiga kökssoffan och de lilla bordet inbjuder till långa frukostar och här behöver ni aldrig vara rädda för att tröttna på utsikten.

I funktionella köket finns också ett köksbord till med stolar för fyra personer. I köket har ni spis, ugn, mikro, kyl & frys samt en vedspis som är väldigt vacker att titta på men får tyvärr inte användas.

Övervåningen

På övervåningen finns det lilla allrummet med två enkelsängar, sen ligger det ett sovrum på vänster sida med en dubbelsäng. På höger sida har man ett genomgångsrum med en bäddsoffa. Sen kommer man in i ett sovrum som har en dubbelsäng.

Gäststugan
Den lilla gäststugan är enbart som ett komplement eller tillfällig övernattningen i. Den är ej renoverad. Här finns bäddsoffa, skrivbord, matplats och kokvrå. I kokvrån finns det varmt och kallt vatten, två kokplattor samt kaffekokare (ej kylskåp). Det finns även ett tillhörande utedass som man kan välja att använda istället för toaletten i det stora huset.

Stillingsön/Omgivningarna
Ner till underbara Stillingssön promenerar ni på en liten stig, det tar ca fem minuter.  Stillingsön har en historia som badort med pensionat, badhus och societetssalong. Nästan alla hus är enhetligt målade i vitt med detaljer i ockragult och massor av snickarglädje.
Vill ni bada på fin badplast som också tillhör huset, så ser ni den från utsikten, kortet med de fina klipporna, den längst bort tillhör huset där finns även en liten sandstrand. Dit tar man sig bäst via bil för genom skogen kan vara mycket snårigt att gå.

Stillingsöns Handel ligger 1 km inåt land & där hittar du det mesta du behöver. Cirka en mil uppåt kusten ligger Slussen, här hittar du ett jättemysigt café som bakar allt själva på ekologiska &  vegetariska produkter, de har också en liten handelsbod med ekologiskt & veganskt utbud. Slussens pensionat är berömt för sin goda mat & för alla kända artister som gästar dem varje år, en kväll på deras veranda med underhållning & läcker förtäring är alltid ett sommarminne att ta med sig hem.

 

”Låt själen komma ikapp & låt hjärnan vila”

 

Mer att göra på Orust
Ett litet smakprov på vad vår ö erbjuder får du här. Fler tips om våra smultronställen samt länkar till de olika ställena hittar du på vår sida Kul på öarna.

För dig som gillar att vandra finns Orust pilgrimsled som är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor, leden passerar genom Stillingsön. Du vandrar över ängar och genom skogar. Mitt på ön ligger Göksäter, Orusts eget “Lilla Ullared”. Här kan du fynda tyg, kläder och massa andra bra att ha saker. Töllås fårgård har ett underbart café och en gårdsbutik där du hittar egenodlade grönsaker, inläggningar, marmelader och, så klart, olika ull- och köttprodukter från gårdens får. På Tavlebods honungsgård man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och tillverkar honung. Här finns också gott fika och olika honungsprodukter att köpa. I närheten finns också en saluhall med lokalproducerat.

 

Kamelridning, caféer med gofika & kajakuthyrning – Orust erbjuder det mesta!

Ibland kan det vara skönt att slippa städningen; Vi rekommenderar gärna företag då ni eventuellt också kan få rutavdrag. Men var ute i god tid, helgpersonalen är väldigt få.

Obs, vattnet kan vara lite missfärgat emellanåt, dock är smaken bra

 

Välkomna till Skansen!

Scrolla nedåt för att se lediga veckor, priser & specifikationer ⇓ 

Specifikationer

Byggår: 1905
m2: 100
El: Ingår
Vatten: Egen brunn
Husdjur: Liten hund är OK
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för 2 bilar
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: Ses från tomten
Badplats: 5 min med bil
Affär: 10 min promenad
Övrigt: Pilgrimsleden går en bit från huset

Information/Stuga

Kök: Spis, ugn, mikro, fläkt, kaffebryggare & kyl/frys
Matplats: Köksbord & matsalsbord med iläggsskivor
Allrum markplan: Sällskapsrum med soffa & fåtöljer, TV
Allrum ovanvåning: 2 enkelsängar
Toalett: WC, dusch, handfat & tvättmaskin
Sovrum 1: Dubbelsäng
Sovrum 2: Dubblesäng
Genomgångsrum: Bäddsoffa

GÄSTSTUGA ( ej renoverad) 
Allrum: Bäddsoffa för 2, köksbord & skrivbord
Kokvrå: 2 kokplattor, kaffebryggare, diskbänk med varmt & kallt vatten (ingen kyl)
Det finns även ett utedass intill gäststugan

Uteplats:
Syrenberså med utemöbler, utsiktsplats, grill & rymlig gräsplan

Kalendern laddas...
- Ledig
 
- Bokad
 
- Reserverad
 
- Delvis bokad

För att markera flera dagar i kalendern så klickar du först på den första dagen du önskar i perioden och sedan på den sista. Då blir alla dagar där emellan markerade.

Observera att minsta period att boka är 1 vecka under sommarperioden då in- och utcheckning alltid sker på en lördag om inte annat är överenskommet.

Har ni en allmän fråga kontakta oss på info@kobbaroskar.com

Förnamn *

Efternamn *

Land *

E-post *

Telefon *

Antal vuxna:

Antal Barn:

 * Jag är över 25 år


Meddelande


Skriv koden:
captcha
 *Jag har läst och förstått villkoren


Allmänna villkor klicka HÄR.
Sommaren 2019

 

Veckor & Priser 2019

(Vecka) tid och pris


(26) 23/6 – 29/6 (6 nätter, sön-lör) 7 900 kr
(27) 29/6 – 6/7 –  9 900 kr
(28)
 6/7 – 13/7 – 12 900 kr
(29) 
13/7 – 20/7 – 12 900 kr
(30) 
20/7 – 27/7 – 12 900 kr
(31) 
27/7 – 3/8 – 12 900 kr
(32)
 3/8 – 10/8 – 12 900 kr
(33) 
10/8 – 17/8 – 9 900 kr
(34) 
17/8 – 24/8 – 7 900 kr
(35) 
24/8- 31/8 – 7 900 kr

Weekend & korttidsboende från 2 900,-

Vill ni titta vidare?