7 bäddar, Edshultshall – Objekt ED1010

Huset går att hyra från maj även weekend. Hör med oss ang prisuppgift.

För frågor, 072-7418866,
info@kobbaroskar.com

”En sommarvecka mitt i pittoreska fiskesamhället Edhultshall, badrocksavstånd till havet, klipporna & båtplatsen.”

Mer pittoreskt än så här kan man nästan inte bo, bara 50 meter från havet och den lilla hamnen i härliga Edshultshall.

  • Stor renoverad fiskarstuga i centrala Edshultshall
  • 100 meter till badplats & bryggor
  • Trädgård för härliga grillkvällar
  • Bokningsbar bastu på klipporna vid havet
  • Wifi
  • Möjligt till båtplats om ni har båt med.

Här i Edshultshall hittar du lätt en egen liten klippa där du kan lapa sol hela dagen och ta med dig favoritboken. När boken är slut så njuter du av utsikten, kikar på båtlivet & fyren Kråkesundsgap. Har du båt så åker du snabbt över till Gullholmen och Käringön eller väljer en egen kobbe för en dag att ”hänga” på. Mias sjöbod, café & restaurang ligger i Hälleviksstrand, dit är det cykelavstånd. Har ni ingen båt kan ni hyra kajaker på nära håll, utforska vikarna och njut av fågellivet. Eller ta en båttaxi för att uppleva kusten ur ett annat perspektiv.

Huset
Fiskarstugan är renoverad genom åren med mycket omsorg, den är både modern men gamla detaljer finns sparade. Stora sovrummet på övervåningen är mysigt med snedtak och bjälkar i taket, härifrån kan du se ända till Käringön. I det ena sovrummet på övervåningen finns en dubbelsäng och en soffa, i det andra finns en utdragbar Ikeasäng + en 80cm bred säng. Från det rummet kommer du också ut på takaltanen. Mellan de båda rummen finns ingen dörr, utan ett draperi.

Köket ligger på nedervåningen och är mysigt, både modernt och med gammal charm,. Här finns den gamla gjutjärnsspisen bevarad men den kan tyvärr inte eldas i, det finns också en modern induktionshäll. På nedervåningen finns också ett vardagsrum med sittgrupp och TV, och ytterligare ett sovrum, med en dubbelsäng. Det fräscha badrummet har dusch & toa.

Njut av en riktigt härlig långfrukost i glasverandan eller i den lilla trädgården.  Eller varför inte sitta på trappen med en stor härlig kopp kaffe?

”Lagra varma sommarminnen i hjärtat”

 

Edshultshall
Edhultshall är ett litet fiskesamhälle, och i hamnen kan man få se skolskeppet Westkust, en vacker tremastad skonare. Skeppet erbjuder dagsturer från Edshultshall två gånger under sommaren. Många Orustelever har haft lägerskola på skeppet som också erbjuder seglarskola & tjejsegling med enbart kvinnor ombord.

Har man lite tur så finns det ibland möjlighet att köpa färsk fisk av fiskarna i hamnen. Tänk att få nyfångad fisk att lägga på grillen vid stugan eller packa korgen full av läckerheter och gå ut på klipporna. Där finns både grill, badstege, trampolin och bryggor för ett härligt kvällsdopp i sammetsmjukt vatten. När kvällen kommer och man fortfarande inte vill gå in, så smyg ut på din altan och njut av den svenska ljusa sommarnatten där solen nästan går upp och ner på en gång. Spara minnet att plocka fram en blåsig och kall vinterdag.
Det finns möjlighet att boka bastun som ligger vid badplatsen (se bild, badplats + röd liten stuga)  Mer information finns i stugan.

Att göra på Orust
Ett litet smakprov på vad vår ö erbjuder får du här. Fler tips om våra smultronställen samt länkar till de olika ställena hittar du på vår sida Kul på öarna.

 

Gårdsbutiker, caféer med gofika & vandringleder – Orust erbjuder det mesta!

 

För dig som gillar att vandra finns Orust pilgrimsled som är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor. Du vandrar över ängar och genom skogar. Mitt på ön ligger Göksäter, Orusts eget “Lilla Ullared”. Här kan du fynda tyg, kläder och massa andra bra att ha saker. Töllås fårgård har ett underbart café och en gårdsbutik där du hittar egenodlade grönsaker, inläggningar, marmelader och, så klart, olika ull- och köttprodukter från gårdens får. På Tavlebods honungsgård man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och tillverkar honung. Här finns också gott fika och olika honungsprodukter att köpa.

 

Välkomna till vårt Bohuslän!

Information/Stuga

Entréplan
Kök: Häll, ugn, mikro, fläkt, diskmaskin & kyl/frys
Matplats: Ja
Allrum: Tv med baskanaler & DVD
Badrum: WC, dusch & handfat
Sovrum 1:
Dubbelsäng (160 cm)
Extra: Barnstol, tvättmaskin

Övervåning
Sovrum 2: Dubbelsäng (180 cm)
Sovrum 3: 1 IKEA Hemnes (2 bäddar x 80 cm) + 1 säng x 80 cm,
Extra; Barnsäng
Balkong:
Två solstolar, sittgrupp

Utomhus: Liten trädgård, utemöbler, parasoll & kolgrill
Båtplats: Bred, 2.80, Längd, 6.00, djup, ca 1.80 .

Specifikationer

Byggår: 1880, renoverat under åren
m2: ca 80 + övervåning
El: Ingår
Vatten: Kommunalt
Husdjur: Nej
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för 2 bilar
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Ja
Havet: 50 meter hamnen, med badstege
Badplats: 100 meter
Affär: 6 km Mollösund
Restaurang: 3 km
Övrigt: Båtplats kan ingå vid förfrågan. Båtramp finns att använda.

Vill ni titta vidare?