2 stugor med insynsskyddad innergård

8 bäddar, Hälleviksstrand – Objekt H0077

 Smultronställe med två stugor nära pittoreska Hälleviksstrand.

Välkomna till detta supergulliga smultronställe nära det genuina fiskesamhället Hälleviksstrand. Här hyr man två småstugor, med en härlig insynsskyddad barnvänlig innergård mellan stugorna. I innergården har man sol hela dagen. För de som vill ha skugga så finns även det.

  • 2 stugor ( storstuga & gäststuga)
  • Insynsskyddad innergård
  • Hundvänligt
  • Barnvänligt
  • 8 bäddar
  • Flera uteplatser

Storstugan är välvårdad och man har behållit den gamla charmen, det märker man framförallt i det fina trevliga köket. Här känns det lite som tiden stått stilla i några år, precis den känslan man vill ha när man har semester.
När man kommer in storstugan så går man direkt in i hallen som sväljer mycket kläder och skor, här finns också toaletten som hör till båda stugorna.  Går man vidare så har man ett sovrum till höger, med 2 platsbyggda bäddar.
Efter det kommer man in en öppen planlösning där köket och allrummet är hjärtat i huset. Här kan man sitta vid köksbordet och lägga ett pussel, medan någon sitter vid brasan och filosoferar. Är det grillning på gång, så öppnar man altandörren och går ut under taket, där man även kan veva ut en markis.
Det två andra sovrummen ligger i anslutning till allrummet, i det ena sovrummet finns en dubbelsäng och i det andra finns en loftsäng.

Den mindre stugan bjuder på ett stort rum med en köksdel och en sovdel. Här finns också duschen som används av hela sällskapet.

Mellan de två stugorna, på innergården, finns en gräsmatta som man kan spela kubb eller leka lekar på på. Bergen på sidorna och stugorna skapar en totalt insynsskyddad oas vilket är bra om man vill sola och njuta av lugnet.

Omgivningarna
Strax nedanför huset, går det en liten promenadstig mot Hälleviksstrand. Innan löven har kommit kan man se viken från stugan. Om man blickar ut över ängen och viken så ser man Hälleviksstrands röda träkyrka, kanske en av de finaste i Sverige.
Till Hälleviksstrand tar man sig bäst till med en promenad eller via cykel. Man kan välja två olika vägar, en där man går/cyklar förbi kyrkan på grusväg och sen över en liten promenadbro. Eller den större vägen, men som kan vara en del trafik på.

Hälleviksstrand är ett jättefint litet pittoreskt fiskesamhälle. Här ligger de gamla västkuststugorna på rad och en bred vik går igenom hela Hälleviksstrand.  Här finns badplatser för alla smaker.  Här finns också Mias sjöbod, där man lyckats med konststycket att få in både ett café och restaurang i en pytteliten sjöbod, vi misstänker att man använt skohorn. Detta underbara ställe får ni bara inte missa. Här finns Anders båt och brygga, som erbjuder båt och fisketurer, samt en till restaurang och en kiosk som har lite av varje.

Att göra på Orust
Pilgrimsleden på Orust är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor. Den går i en slinga och bildar en åtta. se länk under Kul på ön. Göksäter Orust eget ”Lilla Ullared” här finns massor av billigt och bra att ha saker. Töllås fårgård, underbart café, där du också kan köpa grönsaker från trädgårdslandet. Tavlebods honungsgård, där man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och gör honung. Här finns också go fika och honungskarameller att köpa. En dagstur till Gullholmen eller Kärringön är ett måste, färjorna går från Tuvesvik som ligger ca 9 km från Hälleviksstrand.

Städning
Ibland kan det vara skönt att slippa städningen, Vi rekommenderar ett företag som heter Gem & Tussar, då ni eventuellt också kan få rutavdrag. Men var ute i god tid, helgpersonalen är väldigt få.

För att boka städning -> Mejla till info@gemotussar.com

Välkomna till vårt Bohuslän!

 

Specifikationer

Byggår: 1965
m2: 58 + gäststuga 21
El: Ingår
Vatten: Kommunalt
Husdjur: Ja, vid förfrågan
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för två bilar
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: 500 meter
Badplats: 2 km
Affär: 5 km
Restaurang: 2 km

Information/Stuga

Kök: Spis, ugn, mikro & kyl/frys
Matplats: Ja, köksbord
Allrum: Tv & öppen spis
Öppen spis/kamin: Ja i allrum
Toalett: WC & handfat (dusch finns i gäststuga)
Sovrum 1: Dubbelsäng 
Sovrum 2: Våningssäng
Sovrum 3: 1 loftsäng
GÄSTSTUGA
Kök/Allrum: Spis, ugn, mikro & kyl/frys. Litet köksbord, TV & familjevåningssäng ( 2+1 bädd)
Badrum: Handfat & dusch (WC finns i storstugan)

Uteplats: Altan med utemöbler, parasoll, grill & rymlig innergård

Vill ni titta vidare?