2 stugor med insynsskyddad innergård

8 bäddar, Hälleviksstrand – Objekt H0077

 ”Smultronställe med två stugor nära pittoreska Hälleviksstrand.”

Välkomna till detta supergulliga smultronställe nära det genuina fiskesamhället Hälleviksstrand. Här hyr man två småstugor, med en härlig insynsskyddad barnvänlig innergård mellan stugorna. I innergården har man sol hela dagen. För de som vill ha skugga så finns även det.

  • Promenadavstånd till fiskesamhället Hälleviksstrand
  • 2 stugor ( storstuga & gäststuga)
  • Insynsskyddad innergård
  • Hundvänligt
  • Barnvänligt
  • 8 bäddar
  • Flera uteplatser

Läs mer om huset och omgivningarna!

Denna stugan har ofta återkommande gäster.

STORSTUGAN 
Storstugan är välvårdad och har den gamla charmen kvar, det märker man framförallt i det fina trevliga köket. Här känns det lite som tiden stått stilla i några år, precis den känslan man vill ha när man har semester.
När man kommer in storstugan så går man direkt in i hallen här finns också toaletten som hör till båda stugorna.  Går man vidare så har man ett sovrum till höger, med 2 platsbyggda bäddar.
Efter det kommer man in en öppen planlösning där köket och allrummet är hjärtat i huset. Här kan man sitta vid köksbordet och lägga ett pussel, medan någon sitter vid brasan och filosoferar. Är det grillning på gång, så öppnar man altandörren och går ut under taket, där man även kan veva ut en markis.
Det två andra sovrummen ligger i anslutning till allrummet, i det ena sovrummet finns en dubbelsäng och i det andra finns en loftsäng.

LILLA STUGAN
Den mindre stugan
bjuder på ett stort rum med en köksdel och en sovdel. Här finns också duschen som används av hela sällskapet.

TOMTEN
Mellan de två stugorna, på innergården, finns en gräsmatta som man kan spela kubb eller leka lekar på på. Bergen på sidorna och stugorna skapar en totalt insynsskyddad oas vilket är bra om man vill sola och njuta av lugnet.

OMGIVINGARNS
Strax nedanför huset, går det en liten promenadstig mot Hälleviksstrand. Innan löven har kommit kan man se viken från stugan. Om man blickar ut över ängen och viken så ser man Hälleviksstrands röda träkyrka, kanske en av de finaste i Sverige.
Till Hälleviksstrand tar man sig bäst till med en promenad eller via cykel. Man kan välja två olika vägar, en där man går/cyklar förbi kyrkan på grusväg och sen över en liten promenadbro. Eller den större vägen, men som kan vara en del trafik på.

Hälleviksstrand är ett jättefint litet pittoreskt fiskesamhälle. Här ligger de gamla västkuststugorna på rad och en bred vik går igenom hela Hälleviksstrand.  Här finns badplatser för alla smaker.  Här finns också Mias sjöbod, där man lyckats med konststycket att få in både ett café och restaurang i en pytteliten sjöbod, vi misstänker att man använt skohorn. Detta underbara ställe får ni bara inte missa.

Att göra på Orust
Pilgrimsleden på Orust är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor. Den går i en slinga och bildar en åtta. se länk under Kul på ön. Göksäter Orust eget ”Lilla Ullared” här finns massor av billigt och bra att ha saker. Töllås fårgård, underbart café, där du också kan köpa grönsaker från trädgårdslandet. Tavlebods honungsgård, där man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och gör honung. Här finns också go fika och honungskarameller att köpa. En dagstur till Gullholmen eller Kärringön är ett måste, färjorna går från Tuvesvik som ligger ca 9 km från Hälleviksstrand.

Välkomna till vårt Bohuslän!

Information / Specifikation

Information/Stuga

Kök: Spis, ugn, mikro & kyl/frys
Matplats: Ja, köksbord
Allrum: Tv & öppen spis
Öppen spis/kamin: Ja i allrum
Toalett: WC & handfat (dusch finns i gäststuga)
Sovrum 1: Dubbelsäng
Sovrum 2: Våningssäng
Sovrum 3: 1 loftsäng
GÄSTSTUGA
Kök/Allrum: Spis, ugn, mikro & kyl/frys. Litet köksbord, TV & familjevåningssäng ( 2+1 bädd)
Badrum: Handfat & dusch (WC finns i storstugan)

Uteplats: Altan med utemöbler, parasoll, grill & rymlig innergård

Specifikationer

Byggår: 1965
m2: 58 + gäststuga 21
El: Ingår
Vatten: Kommunalt
Husdjur: Ja, vid förfrågan
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för två bilar
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: 500 meter
Badplats: 2 km
Affär: 5 km
Restaurang: 2 km

Vill ni titta vidare?