Ett eget sommarparadis vid vägens slut!

8 + 1 bäddar Hälleviksstrand- Objekt H0063

Välkommen till Härliga Hälleviksstrand och detta fina paradis med gäststuga

  • 8+1 bäddar
  • 10 minuters gångväg till badplats
  • Charmiga Hälleviksstrand på gångavstånd
  • Nyrenoverad stuga 2013
  • Liten gäststuga tre steg från huset
  • Tomten har sol hela dagen
  • Nergrävd studsmatta för barn med spring i benen

( se mer specifikationer och lediga veckor längre ner)

När du svänger av från stora vägen kommer du in i ett gammalt, etablerat sommarstugeområde med generösa tomter och uppväxta trädgårdar. På vindlande grusväg kommer du snart fram till huset – ditt eget sommarparadis för en vecka eller två. På tre sidor är den stora gräsmattan omgiven av träd och klippor. Eftersom huset ligger vid vägens slut är det ingen genomfartstrafik och perfekt för barnfamiljer.

Huset
Huset totalrenoverades 2013 och är en traditionell sommarstuga. Du kommer in i en hall med plats för kläder och skor. Till vänster ligger tre sovrum, två små med våningssängar i fullängd, och ett stort sovrum med dubbelsäng med resår- & bäddmadrasser av hög kvalitet.

I denna del av huset finns också ett WC med toalett & handfat samt ett separat, rymligt duschrum. En smart lösning när man är många som samsas om toa & dusch.

Till höger öppnar sig kök & vardagsrum upp. Här är taket lyft upp i nock & ytan är generös & ljus. I vardagsrummet öppnar stora fönster upp mot trädgården & här är även dubbeldörrar ut på altanen. I vardagsrummet finns två soffor & ett par fåtöljer, samt en stor TV. Här finns också en öppen spis att tända en mysig brasa i om man känner sig lite ruggig en kväll.

 

”Öppen planlösning som ger ljus & rymd”

 

En mellanvägg skärmar av köksdelen som är liten men modernt utrustad med bl a designerkyl/frys & diskmaskin. Köket är målat i en harmonisk gråblå ton som går igen i det nylagda rutiga golvet. En matplats angränsar till vardagsrummet. Här kan alla prata med varandra & umgås medan man förbereder en härlig grillkväll eller något annat gott.

Från köket leder en dörr ut till en liten uteplats, perfekt för första morgonkoppen kaffe. Här har man gäststugan, eller sjöboden som den kallas, bara något steg bort. Bredvid gäststugan ligger en liten bod med tvättmaskin.

Gäststugan
Alldeles nyinredd med vita, fräscha väggar, klädda med pärlspont, rymmer den en familjevånings-säng som är 120 cm bred nere & 80 cm bred uppe. Det finns också plats för en extrasäng.

 

”Jag plockar smultron vid vägens kant
& trär sen upp dem på strån
det killar så skönt under foten min
jag känner gruset med tån.”

(Barfotavisan Mats Paulson)

Tomten
På husets framsida finns en nybyggd altan under tak med ett matmöblemang & mysiga utelampor. Här kan man mumsa på färska räkor & njuta av solnedgången. Framför huset finns en stor gräsmatta med en nergrävd studsmatta där små & stora barn kan hoppa. Huset har en robotgräsklippare som kör runt på lördagar för att störa så lite som möjligt.

 

”En kväll på altanen med färska räkor, kallt vitt vin & solnedgång”

 

Mellan stugorna & på den lilla baksidan är det morgonsol, även här finns ett möblemang där man kan njuta av frukosten med utsikt över berghällar & skogsdungar.

Tomten övergår i skog & klippor där den sugne kan klättra & vandra. I säsong kan du också plocka blåbär eller svamp.

Omgivningarna
Ni promenerar lätt till både badplatsen & samhället på 10-15 minuter. Det går en liten stig ner till havet så man behöver inte ge sig ut på stora vägen, om man inte tar bilen. Badplatsen har en liten sandstrand, klippor & brygga. I Hälleviksstrand finns en liten sommaraffär med dagligvaror, restaurang, kiosk & Mias sjöbod med riktig gofika & luncher. Större matvaruaffär hittar du i Ellös, 7 km bort. Här finns också fler restauranger, fisk- & skaldjursaffär, apotek & annan service. Längs med kusten ligger de gamla fiskelägena på rad, Edshultshall, med vackra skolskeppet Westkust, Barrevik & förstås pittoreska Mollösund. Längst ner hittar du Nösund, med sitt pensionat, känt för god mat, spa & ibland även kvällsunderhållning.

 

”Promenera på slingrande stig till den fina badplatsen”

 

Det är bra cykelvägar runtomkring om ni är sugna på att ta med cyklarna. Eller hyr dem på Stockens camping, som även hyr ut kajaker.

 

Att göra på Orust
Gillar du att vandra finns pilgrimsleden där du vandrar över ängar & genom skog mellan Orusts kyrkor. Fiska krabbor är roligt för både små & stora barn och kräver bara en hink & ett snöre. Under fliken Kul på öarna hittar du tips om våra egna smultronställen på Orust & grannön Tjörn.

 

“Hyr kajak, klättra i klippor, bada, rid kamel, köp lokalproducerat – Orust erbjuder omväxling”

 

Prova på kamelridning på Myckleby Nedergård, hyr en båt & upptäck egna badklippor & vikar, lär dig om bins liv på Tavlebords honungsgård, köp lokalproducerat & så klart färsk fisk & nykokta skaldjur på gårdar & i affärer runtom ön!  En båttur till bilfria Gullholmen eller Käringön rekommenderas varmt. Vi längtar efter att visa dig vårt Bohuslän.

 

Välkomna!

Specifikationer

Byggår:1975, renoverat 2013
Boyta: 
67 m²
Tomt:
2627 m²
El:
 Ingår
Vatten:
Kommunalt
Toalett:
WC med septitank
Husdjur:
Nej
Rökning:
Nej
Parkering:
Ja, plats för 2 bilar
Mobiltäckning:
Ja
Bredband/Wi-Fi:
Nej
Havet:
10 minuters promenad
Badplats:
15 minuters promenad, klippor, brygga m stege, liten sandstrand
Affär:
10 minuter till fots (mindre sommarbutik som säljer lite livsmedel), 8 min med bil (Ellös)
Restaurang:
10 minuter till fots, 5 med bil

Information/Stuga

Kök: Spis m ugn, mikro, fläkt, kyl & liten frys, diskmaskin
Matplats: Matbord för 8 personer
Sovrum 1: 1 dubbelsäng, (160 cm bred bäddmadrass)
Sovrum 2:  1 våningssäng, 200 x 90 cm
Sovrum 3: 1 våningssäng, 200 x 90 cm
WC:
toalett, handfat
Duschrum: dusch
Vardagsrum: 2 soffor m bord, 2 fåtöljer, öppen spis, TV
Övrigt: kaffebryggare, vattenkokare, våffeljärn, elvisp, brödrost, barnsäng + barnstol.

Gäststuga: familjevåningssäng, 80 cm bred uppe, 120 cm bred nere

Övrigt
Uteplats:  Uteplats på framsidan av huset under tak med utemöbler, utemöbler på baksidan med morgonsol, grill. Gräsmatta m. nedgrävd studsmatta. Bod m tvättmaskin & handfat.

Kalendern laddas...
- Ledig
 
- Bokad
 
- Reserverad
 
- Delvis bokad

För att markera flera dagar i kalendern så klickar du först på den första dagen du önskar i perioden och sedan på den sista. Då blir alla dagar där emellan markerade.

Observera att minsta period att boka är 1 vecka under sommarperioden då in- och utcheckning alltid sker på en lördag om inte annat är överenskommet.

Har ni en allmän fråga kontakta oss på info@kobbaroskar.com

Förnamn *

Efternamn *

Land *

E-post *

Telefon *

Antal vuxna:

Antal Barn:

 * Jag är över 25 år


Meddelande


Skriv koden:
captcha
 *Jag har läst och förstått villkoren


Allmänna villkor klicka HÄR.

Weekend – korttidsboende – konferens
Huset går eventuellt att hyra under en weekend, vecka eller korttidsboende under våren 2019.  Kontakta oss för prisuppgift.

Sommar 2019

(vecka), tid och pris(33), 
10/8 – 17/8 – 10900,-
(34), 
17/8 – 24/8 – 8 900,-
(35), 
24/8 – 31/8 – 8 900,-

 

Vill ni titta vidare?