Sekelskiftesvilla i Nösund med ljuvlig utsikt

9 Bäddar, Nösund – Objekt NO1010

”…och genom fönstren strömmar in från sommarnatten sval,
doft av syrener och jasmin i pensionatets sal”

(Dans på Sunnanö, Evert Taube)

 

  • 4 sovrum
  • Stort hus med mycket utrymme
  • Två toaletter, en med dusch
  • Gångavstånd till två badplatser
  • Första parkett när Nösunds havshotell bjuder på underhållning
  • Härlig tomt med flera uteplatser
  • Sol hela dagen
  • Ett hus med mycket atmosfär
  • Möjlighet att hyra båt

 

Solnedgångar, färska bär, musik och hav & klippor

Huset ligger i charmiga gamla badorten Nösund på sydvästra Orust. Tack vare husets läge en bit upp har man en bedövande havsutsikt. Runt huset finns en stor gammal uppvuxen trädgård med flera uteplatser, möjlighet till lek och spel samt flera olika bärbuskar man är välkommen att kalasa på. Här finns en uteplats för morgonkaffet och en för grillkvällar med vackra solnedgångar över klippor och hav. Varje uteplats har utemöbler med dynor och det finns också ett par solsängar att ligga och lapa sol på.

400 meter nedanför huset ligger Nösunds Havshotell. Dit kan man gå om vädret skulle svika, där njuter man av spa-bad, god mat och underhållning i hög klass. Man kan också sitta i trädgården och höra musiken från Nösunds havshotell, nästan som på första parkett. I Nösund finns också Nösunds gården, där man emellanåt arrangerar tapaskvällar och annan trevlig underhållning.  Ja det här huset har allt du behöver för en härlig och avkopplande semester.

 

 

Huset är sekelskifte med vackra möbler och en härlig atmosfär.”

Entréplan
Du kommer in i en hall som är hjärtat i huset, härifrån når du två sovrum, med en respektive två bäddar. En dörr leder in i köket med en liten matplats, spis, kyl (frysbox i källaren), kaffebryggare, vattenkokare, brödrost och en mindre diskmaskin. Hallen slutar i ett stort generöst öppet rum i vinkel. Här finns ett stort matsalsbord med plats för många middagsgäster. Vid matplatsen finns också en gedigen täljstenskamin att tända en brasa i om man skulle känna sig lite ruggig en kväll eller bara vill njuta av det hemtrevliga knastret och doften från brinnande ved. En charmig soffgrupp i gammal stil framför fönster med den mest fantastiska utsikt är perfekt för sällskapsspel eller bara att njuta av himlens skiftningar under solnedgången i. Här finns även en modernare soffgrupp med TV, DVD och musikanläggning. Välfyllda bokhyllor kanske inbjuder till läsning.

 

 

 

 

“Havsutsikten är betagande”

Övervåningen
En trappa upp är utsikten naturligtvis ännu mer betagande. Här finns två sovrum med två bäddar vardera. Här finns också husets badrum med toalett, dusch och handfat.
I källaren ( obs trång trappa )  finns en nybyggd toalett ( ej färdig ännu) frysbox och tvättmaskin och du kan gå direkt ut till trädgården om du vill hänga upp ursköljda badkläder på tork.
På tomten finns även en helt nybyggd stuga med sovrum med två bäddar samt en liten altan med havsutsikt.

En parkeringsplats finns reserverad till fastigheten och det finns även parkeringsmöjligheter vid en allmän parkering.

Bad, krabbfiske & pilgrimsleder

Du har två badplatser på gångavstånd, ca 400-500 meter,  en mer barnvänlig med grundare vatten, liten strand, brygga, trampolin och gamla charmiga badhytter. En med djupare vatten som ligger vid ”strandpromenaden” Precis nedanför huset finns också en ångbåtsbrygga om man vill utmana familjen på krabbfisketävling. Tennisbanor finns också ett stenkast bort.
Du har inte bara nära till hav och klippor, ovanför huset finns fina promenadstigar i skog och mark och pilgrimsleden går igenom Nösund.

Båt & båtplats

Det är möjligt att hyra en båt med utombordare under den veckan ni vistas i huset. Hör med oss så berättar vi mer.

I Nösund trivs semesterfirare som älskar närheten till hav & natur

Nösund ligger på sydvästra Orust, lite i skydd för västanvinden och är därför ovanlig lummigt med många olika ädla lövträd. Fanns på kartan redan 1388, då som Nydiusundi. En gång var Nösund centralort på Orust, då sill och skog gav arbete och inkomster. Här finns än idag anrika badhus, som minner om den tid då många välbeställda sökte sig hit för hälsosamma kurbad. Utmärkta vandringsleder börjar runt knutarna.

Ellös ligger ca en mil bort och här finns affärer och restauranger. Vill man njuta av mer pittoreska fiskesamhällen så ska man åka till Hälleviksstrand, Mollösund eller småöarna Gullholmen eller Käringön som ligger på västra Orust. Här är det full aktivitet hela sommaren

Mer tips får du på vår sida Kul på öarna där vi presenterar våra egna smultronställen.

Scrolla nedåt för att se lediga veckor, priser, specifikationer & mer info ⇓ 

Specifikationer

Byggår: 1922
m²125
El: Ingår
Vatten: Kommunalt
Husdjur: Eventuellt vid förfrågan
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för 1 bil ( fler parkeringsplatser finns nedanför)
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: 300 meter
Badplats: 500 meter
Affär: 10 km
Restauranger: 400 meter

Information/Stuga

Entréplan
Kök: Spis, ugn, fläkt, kyl, smal diskmaskin ( frys i källaren)
Matsalsrum: Matsalsbord & Kamin
Vardagsrum: Soffa, TV & Sittgrupp vid fönstren
Kanaler: Kanal 1, 2 & 4 (baskanaler)
Sovrum 1: 1 enkelsäng (75 cm)
Sovrum 2:  2 enkelsäng  (2×75 cm)

Övervåningen
Badrum: WC, handfat & dusch
Sovrum 3: Dubbelsäng (2×90 cm)
Sovrum 4: 2 enkelsängar  (2×90 cm)

Källaren : Nybyggd toalett med handfat. Frys och tvättmaskin. (smal & brant trapp ner till källaren, kan även nås från trädgården)

Gäststuga
Sovrum 5: 2 enkelsängar  (2×90 cm)

Övrigt:
Uteplats:  Uteplats på framsidan för frukost, samt en uteplats på baksidan, med utemöbler & grill.

Vill ni titta vidare?