Mysigt havsnära torp uthyres på Stillingsön

3+1 bäddar, Stillingsön – Objekt ST1010

“En minuts promenad till mjuka klippor och två till en liten strand, närmare till havet är svårt att få.”

Weekend – korttidsboende
Huset går att hyra under en weekend, vecka eller korttidsboende under september.
3 nätter 2 300 kr
1 vecka 2 900 kr

Kom till västkusten när alla turister åkt hem! När du kan plocka bär & svamp i skogarna. När räkor, krabbor & kräftor är fullmatade  och billiga! Och när hummerfisket börjar.

 

Bohuslän är underbart alla årstider!

 

Detta charmiga gamla torp är byggt 1850, men varsamt renoverat genom åren.  Köket är enkelt men charmigt med den gamla gjutjärnsspisen kvar som värmer gott på kvällarna. Där finns också kyl/frys, en bänkspis med två plattor och ugn, kaffebryggare och vattenkokare. I groventrén finns en diskbänk med varm- och kallvatten och porslin.  På nedervåningen finns också ett vardagsrum med soffa och fåtöljer för trevliga stunder tillsammans.

 

“Snedtak & synliga bjälkar”

 

Upp till övervåningen leder en brant trappa, där man kommer upp till ett rum med en enkelsäng i, innanför finns ett rymligt sovrum med en dubbelsäng. På övervåningen är det snedtak med synliga bjälkar.
Detta charmiga torp har mulltoa och insynsskyddad utedusch, med varmvatten.

 

“Frukost i den lummiga trädgården innan morgondoppet”

 

Trädgården är en härligt lummig naturtomt med en liten gräsmatta framför. Här kan man sitta i utemöblerna och njuta av en härlig frukost innan man går ner och tar morgondoppet.
Har ni egen kanot finns möjlighet att lägga den vid den lilla sjöboden som hör till torpet. Där finns också en liten brygga man kan hoppa i vattnet ifrån.

Stillingsön
Det lilla samhället har en historia som badort med pensionat, badhus och societetssalong. Badorten började etableras 1865, då markägaren köpte och flyttade dit Myckleby före detta prästgård. Pensionatet byggdes 1868. Bönderna sattes i arbete under vintrarna med att bygga villor till badgästerna. Nästan alla husen är enhetligt målade i vitt med detaljer i ockragult. Som namnet säger var Stillingsön ursprungligen en ö. Den skildes från Orust av ett smalt sund, som sedan några sekler är torrlagt.

Stillingsöns Handel ligger 1 km inåt land & där hittar du det mesta du behöver. Cirka en mil uppåt kusten ligger Slussen, här hittar du ett jättemysigt café som bakar allt själva på ekologiska &  vegetariska produkter, de har också en liten handelsbod med ekologiskt & veganskt utbud. Slussens pensionat är berömt för sin goda mat & för alla kända artister som gästar dem varje år, en kväll på deras veranda med underhållning & läcker förtäring är alltid ett sommarminne att ta med sig hem.

 

”Ladda dina batterier i fridsamma Stillingsön”

 

Mer att göra på Orust
Ett litet smakprov på vad vår ö erbjuder får du här. Fler tips om våra smultronställen samt länkar till de olika ställena hittar du på vår sida Kul på öarna.

För dig som gillar att vandra finns Orust pilgrimsled som är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor, leden passerar genom Stillingsön. Du vandrar över ängar och genom skogar. Mitt på ön ligger Göksäter, Orusts eget “Lilla Ullared”. Här kan du fynda tyg, kläder och massa andra bra att ha saker. Töllås fårgård har ett underbart café och en gårdsbutik där du hittar egenodlade grönsaker, inläggningar, marmelader och, så klart, olika ull- och köttprodukter från gårdens får. På Tavlebods honungsgård man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och tillverkar honung. Här finns också gott fika och olika honungsprodukter att köpa. I närheten finns också en saluhall med lokalproducerat.

 

“På Orust hittar du allt du behöver för en avkopplande semester!”

Information/Stuga

Kök: Bänkspis med 2 plattor, ugn, kaffebryggare, vattenkokare & kyl/frys
Matplats: Ja, köksbord
Öppen spis/kamin: Ja, gjutjärnsspis
Toalettrum: Mulltoa & utedusch med varmt vatten
Sovrum 1: Dubbelsäng
Sovrum 2: 1 enkelsängar

Uteplats: Utemöbler & rymlig gräsplan 

Specifikationer

Byggår: 1850
m2: 70 ink. övervåning
El: Ingår
Vatten: Ja
Husdjur: Ja men ej i möblerna
Rökning: Nej
Parkering: Ja, 2 bilar
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: 100 meter
Badplats: 100 meter
Affär: 1 km

Kalendern laddas...
- Ledig
 
- Bokad
 
- Delvis bokad

För att markera flera dagar i kalendern så klickar du först på den första dagen du önskar i perioden och sedan på den sista. Då blir alla dagar där emellan markerade.

Observera att minsta period att boka är 1 vecka under sommarperioden då in- och utcheckning alltid sker på en lördag om inte annat är överenskommet.

Har ni en allmän fråga kontakta oss på info@kobbaroskar.com

Förnamn *

Efternamn *

Adress *

Postnr. *

Ort. *

Land *

E-post *

Telefon *

Antal vuxna:

Antal Barn:

 * Jag är över 25 år


Meddelande


Skriv koden:
captcha
 *Jag har läst och förstått villkoren


Allmänna villkor klicka HÄR.

Priser 2018

(34), 18/8-25/8 –  3400 kr
(35), 25/8-1/9 –  3 400 kr
Septemberveckor 2 900 kr
Långhelg 2 300 kr ( 3 nätter)

 

Vill ni titta vidare?