Ateljéhus i naturreservat – med klippor och hav!

5 + 2  bäddar, Rossö – Objekt RO2525

Arkitektritat hus i lummig talldunge!

  • Ljuvligt läge, direkt vid flata klippor
  • Utsikt från klipporna över Stigfjorden
  • Alla bekvämligheter
  • Nära till flera badplatser
  • Två sovrum + sängar i allrum & gäststuga

Läs mer om huset och omgivningarna!

Hyr detta hus för en härlig långhelg i havsbandet!

Här är en riktigt sommardröm. Huset är arkitektritat och ligger i en lummig tallglänta mitt i ett naturreservat. Man har sparat de fantastiska knotiga tallarna direkt utanför huset. Framför huset finns flata klippor, som breder ut sig fram till havet och Stigfjorden. Kliv ut med första morgonkoppen, njut av doften av varma tallbarr & den hänförande utsikten över fjordens glittrande vatten. Det enda du hör är fågelkvitter, nån surrande humla och kanske dunket av en fiskebåt till havs.

Huset ligger på Rossön som är en smal halvö på södra Orust. Omgiven av vatten på tre sidor har du nära till flera fina badplatser och en charmig småbåtshamn. Halvön är en del av naturreservatet Rossö och här kan du hitta både linnea & orkidéer. Strandängarna lockar mängder med olika fågelarter, kanske får du syn på en enkelbeckasin!

 

”Njut av salta bad & solvarma klippor”

 

Huset
Entréplan:
Huset är i två våningar med mycket naturliga material och stora fönster som suddar ut gränsen mellan inne och ute. På båda våningarna finns det generösa allrum för umgänge, sällskapsspel eller avkoppling med en god bok. På första plan ligger det öppna köket, som är helt nytt, med svart granitskiva, spishäll och diskmaskin. Allt du behöver för en bekväm semester.

Angränsande till köket finns en stor matplats med stora fönster och en utgång till de fantastiska träden och klipporna utanför. På samma plan hittar du också också ett sovrum, toalett med dusch samt utgång till baksidans altan.

Övervåningen:
Du kommer upp i en liten hall, direkt till höger är sovrum nr 2, som vetter mot havet. Därefter ligger ett stort rum med massor av sittplatser och två sängar på 120 cm. En balkong längs hela gaveln vetter ut mot de vackra omgivningarna.

Gäststugan
Gäststugan är helt nybyggd med en stor fin altan. Här finns en bäddsoffa som blir ca 1 meter när den är utfälld.

Tomten
Tomten och omgivningen är sagolika. Ett bättre sommarkänsla är nog svår att få. En stor altan finns på baksidan och grill för härliga grillkvällar.

 

”Här kan du koppla bort all vardag!”

 

Att göra på Orust & Tjörn
Pilgrimsleden på Orust är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor. Den går i en slinga och bildar en åtta, och är bara en av många vackra vandringsleder på ön. Tavlebords honungsgård där du och dina barn, på ett väldigt pedagogiskt sätt, kan se hur bina lever och gör honung. Här finns också go fika och honungskarameller att köpa. Precis bredvid ligger & Tavlebords lanthandel, som fungerar som en saluhall där lokala producenter själva säljer sina livsmedel och hantverk. En dagstur till bilfria Gullholmen eller Käringön är ett måste, färjorna går från Tuvesvik som ligger ca 9 km från Hälleviksstrand.

På Sundsby säteri på Tjörn kan ni gå en guidad tur och sedan äta något gott i kaféet & restaurangen, deras räkmacka är fantastisk! I karpdammen intill säteriet trivs grodor, paddor, vattensalamandrar och många olika insekter. Här finns också vandringsleder och grottor i bergen. Vi tipsar om fler av våra egna smultronställen under fliken Kul på öarna.

OBS! Dricksvattnet i huset är järnhaltigt, vilket betyder att det inte är så gott att dricka. Går fint att laga mat och duscha i.

 

Välkommen till vårt vackra Bohuslän!

Information / Specifikation

Information/Stuga

Entréplan
Kök: Spis, ugn, diskmaskin, mikro, fläkt & kyl/frys
Matplats: Ja, matsalsbord, utgång till altan
Sovrum 1: 1 futonsäng 70+60 cm (utfälld 130cm)
Toalett: WC, dusch & handfat
Hall: Utgång till altan på baksidan.

Övervåning:
Allrum uppe:
Flera sittplaster med fåtöljer och bord.
Sängar: 2 sängar x 120 cm. (i allrummet)
Sovrum 2:  2 enkelsängar x 90 cm
Utsikt: Jättefin utsikt över klippor med havsglimt.
Balkong: Ja

Gäststuga: 
Bäddsoffa: ca 1 meter utfälld

Övrigt:
Tvättmaskin:  Nej
Uteplats: Altan med utemöbler, dynor & kolgrill
Utedusch och Tvättställ.

Specifikationer

Byggår: 1979
Area: ca 120 m²
El: Ingår
Vatten: Egen brunn, järnhaltigt vatten
Husdjur: Endast vid förfrågan
Rökning: Nej
Parkering: Ja, plats för två bilar
TV: Nej
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wi-Fi: Nej
Havet: 5-10 minuters promenad
Badplats: 10-15 minuters promenad
Affär: 7 km
Restaurang: 10 km

Vill ni titta vidare?