Närmare havet kan du inte bo – egen strand & underbar utsikt!

5+1 bäddar, Stillingsön – Objekt ST4180

”Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.”

(Ulf Lundell)

 

Här har du möjlighet att tillbringa en vecka eller två i underbara Stillingsön på Orust. Huset är ett gammalt magasin som flyttats till tomten i början av förra seklet. Här har du verkligen havet som närmsta granne, du kan njuta av utsikten i alla rum. Tänk dig att ta första morgonkoppen med kaffe, sätta dig på en varm klippa & doppa tårna i vattnet på din egen strand. Havstensfjorden glittrar framför dig & måsarna ger skri.

 

“Ta ett härligt salt morgondopp på din egen strand”

 

  • Egen strand
  • Sekelskifteshus med mycket charm
  • Rymligt vardagsrum med plats för mat & spel
  • Två sovrum med dubbelsängar
  • En enkel säng + extrabädd på övervåningen
  • Pittoresk omgivning i gammal badort

Huset Huset är byggt byggt i början på förra seklet och har renoverats till och från sen dess. Standarden är typiskt “sommarstugig”, men vägs gott & väl upp av atmosfären & den absoluta närheten till hav, solvarma klippor & salta bad. Genom de handblåsta fönstren kan du njuta av utsikten så fort du höjer blicken. På entréplanet finns två sovrum med dubbelsängar, en mulltoa med handfat samt ett litet kök med spis & en liten sittplats. Här finns också kyl & frys. En del av rummen har originalgolv med härligt nötta golvplankor. På baksidan kliver du ut på den lilla tomten som är helt utan insyn. Här finns också uteduschen.

 

”Njut av utsikten genom handblåsta originalfönster”

 

Omgivningarna Genom bakdörren kommer du ut på din insynsskyddade tomt. Här finns en liten gräsmatta för uteliv & härliga långa grillkvällar vid havskanten. En liten stig leder bort till stranden där du kan koppla av i total enskildhet, läsa en god bok på en solvärmd klippa, bada på strand med fin sandbotten & plocka vackra ostronskal i strandkanten. Framför huset ligger den gamla ångbåtsbryggan & här finns en badstege om du föredrar att kliva direkt i djupt vatten.

 

Här kan du se mer av huset & omgivningarna på Google Street View

Stillingsön
Det lilla samhället har en historia som badort med pensionat, badhus och societetssalong. Badorten började etableras 1865, då markägaren köpte och flyttade dit Myckleby före detta prästgård. Pensionatet byggdes 1868. Bönderna sattes i arbete under vintrarna med att bygga villor till badgästerna. Nästan alla husen är enhetligt målade i vitt med detaljer i ockragult. Som namnet säger var Stillingsön ursprungligen en ö. Den skildes från Orust av ett smalt sund, som sedan några sekler är torrlagt.

Stillingsöns Handel ligger 1 km inåt land & där hittar du det mesta du behöver. Cirka en mil uppåt kusten ligger Slussen, här hittar du ett jättemysigt café som bakar allt själva på ekologiska &  vegetariska produkter, de har också en liten handelsbod med ekologiskt & veganskt utbud. Slussens pensionat är berömt för sin goda mat & för alla kända artister som gästar dem varje år, en kväll på deras veranda med underhållning & läcker förtäring är alltid ett sommarminne att ta med sig hem.

 

”Ladda dina batterier i fridsamma Stillingsön”

 

Mer att göra på Orust
Ett litet smakprov på vad vår ö erbjuder får du här. Fler tips om våra smultronställen samt länkar till de olika ställena hittar du på vår sida Kul på öarna.

För dig som gillar att vandra finns Orust pilgrimsled som är åtta mil lång och förbinder åtta kyrkor, leden passerar genom Stillingsön. Du vandrar över ängar och genom skogar. Mitt på ön ligger Göksäter, Orusts eget “Lilla Ullared”. Här kan du fynda tyg, kläder och massa andra bra att ha saker. Töllås fårgård har ett underbart café och en gårdsbutik där du hittar egenodlade grönsaker, inläggningar, marmelader och, så klart, olika ull- och köttprodukter från gårdens får. På Tavlebods honungsgård man visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur bina lever och tillverkar honung. Här finns också gott fika och olika honungsprodukter att köpa. I närheten finns också en saluhall med lokalproducerat.

 

Gårdsbutiker, caféer med gofika & vandringleder – Orust erbjuder det mesta!

 

Specifikationer

Byggår: ca 1910
m2:
El: Ingår
Vatten: Samfällighet
Husdjur: Nej
Rökning: Nej
Parkering: Nej inte vid huset men parkeringsmöjlighet finns i närheten
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Nej
Havet: 0 meter
Badplats: 20 meter, klippor, sandstrand (privat)
Badplats: 50 meter, badstege vid ångbåtsbryggan
Affär: 1 km
Restauranger:  11 km

Information/Stuga

Entréplan
Hall: 
Ja, med plats för ytterkläder/skor
TV-Kanaler: Nej
Kök: Spis, ugn, fläkt, liten matplats, kyl/frys i angränsande hall
Sovrum 1: 1 dubbelsäng
Sovrum 2:  1 dubbelsäng
Badrum: mulltoa, handfat (utedusch med varmt vatten)

Övervåning
Allrum/vardagsrum: 
stort matmöblemang, 2 soffgrupper, enkelsäng + tjock madrass som extrasäng.
Sovrum 3:  1 mindre rum finns som kan användas som sovrum med extrasäng.
Övrigt: Utgång till stor balkong/veranda under tak

Övrigt: utemöbler + kolgrill
vattenkokare, kaffebryggare

Priser/veckor sommar 2018

(27), 30/6 – 7/7 –  4 900,-
(28), 7/7 – 14/7 –  5 900,-
(29), 14/7 – 21/7 – 6 900,-
(30), 21/7 – 28/7 – 6 900,-
(31),   28/7- 4/8 – 6 900,-
(32), 4/8- 11/8 –  6 900,-
(33),  11/8- 18/8 – 5 900,-
(34), 18/8- 25/8 – 5 900,-
(35), 25/8 – 1/9– 5 900,-
Huset hyrs ut under hösten, kontakta oss för priser.

Kalendern laddas...
- Ledig
 
- Bokad
 
- Delvis bokad

För att markera flera dagar i kalendern så klickar du först på den första dagen du önskar i perioden och sedan på den sista. Då blir alla dagar där emellan markerade.

Observera att minsta period att boka är 1 vecka under sommarperioden då in- och utcheckning alltid sker på en lördag om inte annat är överenskommet.

Har ni en allmän fråga kontakta oss på info@kobbaroskar.com

Förnamn *

Efternamn *

Adress *

Postnr. *

Ort. *

Land *

E-post *

Telefon *

Antal vuxna:

Antal Barn:

 * Jag är över 25 år


Meddelande


Skriv koden:
captcha
 *Jag har läst och förstått villkoren


Allmänna villkor klicka HÄR.

 

Vill ni titta vidare?